Heuva Dakreiniging en Dakcoating,
specialist in dakcoating.

Heuva dakreiniging & dakcoating is een dynamisch bedrijf dat zich o.a. heeft gespecialiseerd in het reinigen en coaten van daken, gevels en damwanden. Maar ook als het gaat om impregnaties, airless spuiten, en reiniging van stallen bent u bij ons aan het juiste adres. Klik op één van onderstaande diensten om door te gaan:

NU 20% HERFSTKORTING OP DAKREINIGING & GEVELREINIGING!

heuva-dakcoatingheuva-dakreinigingheuva-damwandcoating heuva-gevel-reiniging heuva-impregnatiesheuva-steencoating heuva-airless-spuitwerkheuva-airless-spuitwerkheuva-silo-reinigingheuva-dakgoot-reinigingheuva-vorst-reparatieheuva-zonnepanelen-reinigenheuva-zonnepanelen-reinigen

Dakcoating

Het wordt steeds populairder in Nederland. Mensen besparen duizenden euro’s door hun dak te laten coaten ipv het aanschaffen en leggen van nieuwe dakpannen. Dakcoating is de ideale oplossing voor uw dak; geen rommel, geen stapels dakpannen op uw inrit.

dakcoating aanbrengen voor na

De werkwijze:

 • Uw dak wordt grondig gereinigd (de pannen worden niet beschadigd)
 • Het dak wordt eventueel geimpregneerd tegen algen en mos.
 • De coatinglaag wordt aangebracht

WIJ REINIGEN EN/OF COATEN ALLE SOORTEN DAKEN. OOK ASBEST VRIJE GOLFPLATEN

Overweegt u nieuwe dakpannen?

Dan is Dakcoating een ideale oplossing

Dakpannen slijten na verloop van jaren. Mossen, algen en schimmels grijpen hun kans en tasten dakpannen aan. Ook weersomstandigheden als vorst, zure regen en UV stralen doen een dak geen goed. Met als gevolg dat vocht niet langer wordt tegengehouden. En daar kan een dakconstructie onder gaan lijden. Ook ziet een dak er na verloop van tijd niet meer fraai uit. Dakcoating is dé oplossing!

Ieder jaar weer houden wij ons bezig met het coaten van diverse daken en gevels die geen fraai uiterlijk meer hadden. Maar Dakcoating is bij veel mensen nog steeds niet bekend. Het is een duurzame oplossing voor een aanzienlijk betere prijs in vergelijking met nieuwe pannen. Dakcoating is verkrijgbaar in diverse kleuren o.a. antraciet, bruin, rood, zwart in glans en mat.

Dakcoating is dampdoorlatend en water werend, en dakcoating ook isolerend.

Dakcoating aanbrengen is daarom dé oplossing voor een frisse uitstraling van uw pand.

(klik hier voor meer informatie over dakcoating) .

Isonit Dakcoating

Productbeschrijving:

ISONIT Dakcoating is een waterbestendige dakcoating. De coating bestaat uit 100% zuiver acrylaat. Het materiaal heeft een hoge dekkracht, snelle verwerkingseigenschappen en is snel droog. ISONIT dakcoating is UV- en waterbestendig, diffusiebekwaam, water- en vuilafstotend en voor 197% duurelastisch.

Klik hier om verder te lezen

Wat is dakcoating?

Dakcoating is een verf/coating die d.m.v. een speciale spuit techniek aangebracht wordt op uw dakpan (uiteraard na reiniging).

Voordat wij de dakcoating aanbrengen moeten we de daken eerst reinigen. Voor na foto’s van reiniging:

 

voor het dakcoating

na dakcoatings
dakcoating aanbrengen (voor foto)
na het dakcoating staat uw huis er weer fris op

Voor / Na foto’s van Dakcoating:

dakcoating voor na foto / links is na rechts is voor

dakcoating demonstratiefotos van een door ons gecoat dak

 

het resultaat van de daken gecoat met onze dakcoating

 

Meer dakcoating referenties:

 

 

Waarom IsoPaint?

Dakcoatings worden dagelijks blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden De verschillende weersinvloeden kun je als volgt indelen:

 • Fysieke factoren:     zoals isolatie (warmte), koude (vorst), regen en dauw, wind en stof
 • Chemische factoren:     zoals luchtvervuiling, rook, uitlaatgassen (zuren en zouten),     alsmede organische materialen en ozon
 • Biologische factoren:     zoals planten (mossen, schimmels, korstmossen), dieren (insecten)     en micro-organismen (bacteriën, virussen)

Om een dak een duurzame bescherming te geven, moet u de juiste coating gebruiken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste eigenschappen die Iso Paint Nordic beschikt:

1: Blijvende flexibiliteit / Scheur -Treksterkte.

Deze eigenschappen zijn zeer belangrijk, zodat het materiaal kan uitzetten in de warmte en in de kou. Alle Iso Paint dakcoatings zijn gebaseerd op 100% zuiver acrylaat en het bindmiddel heeft een blijvende flexibiliteit.

In Europa is het jammer dat 70% van alle daklagen zijn gemaakt van “Styreen acrylaat.” Styreen acrylaat bevat de ontharder Thalate.
Thalate kan:

 • niet alleen kankerverwekkend zijn,
 • maar kan ook uitgewerkt zijn na 3-4 jaar, waardoor het “Styreen acrylaat” hard en inflexibel kan worden.

Dat is de reden waarom Styreen acrylaten totaal ongeschikt zijn voor dakcoatings. Men moet dit eigenlijk alleen gebruiken voor de gevel of voor het verven binnenshuis, omdat het daar niet word blootgesteld aan hoge lasten.

De ISONIT dakcoating is met zijn scheur- treksterkte van maar liefst 197% beoordeeld als hoog elastisch.

2: Water doordringbaarheid / Wateropname.

Het materiaal voor dakcoating moet waterafstotend zijn, zodat het water kan weglopen en niet door kan dringen in het bekledingsmateriaal. Want als een dakcoating te veel water absorbeert, dan heb je de ideale ondergrond voor algen en schimmels. Deze kunnen de stabiliteit van het dak verslechteren en tegelijkertijd versnellen ze het verweringsproces.

Als 100 gram “ISONIT Dak Coating” 24 uur in water word geplaatst, dan absorbeert de verf 5 gram water. Dit betekend dus 5% waterabsorptie!

Als 100 gram “Normale Dak Coating” 24 uur in water word geplaatst, dan absorbeert de verf maar liefst 25 gram water. Dit betekend dus ook 25% waterabsorptie!

3: Hechting.
Een dakcoating moet op vele verschillenden ondergronden kunnen hechten. Want een goede en lange hechting betekend een langere levensduur.
Waarom heeft ISONIT Dakcoating zulke goede eigenschappen? Iso Paint gebruikt een speciaal ontwikkeld bindmiddel die uit 3 verschillende maten moleculen bestaat, en die voor bijzondere eigenschappen zorgen. Hieronder ziet u de afbeelding van een oppervlak van een dakpan met een “Normaal Dak Coating” en een afbeelding van de ISONIT Dakcoating met zijn 3-molecuul maten:

4: UV- en weersbestendigheid.
Isonit Dakcoating is UV- en weersbestendig. Het dak ziet er daarom dan vele jaren goed uit en biedt het een langdurige bescherming tegen alle weersomstandigheden. Uit tests met ISONIT dakcoatings blijkt dat bij het industriële klimaat van Magdeburg geen veranderingen waren te zien in de duurzaamheid, en dat er lage tot zeer kleine veranderingen in de decoratieve eigenschappen te zien waren en dat maar liefst na 2 jaar.

5: Doordringbaarheid van waterdamp / lucht toelatendheid.
Het materiaal voor het coaten van een dak, moet in staat zijn om het transport van vocht van binnen naar buiten te vervoeren. Als dit niet het geval is, kan dit leiden tot schimmels die zeer schadelijk zijn voor de dakconstructie.

ISONIT Dakcoating is sterk gepigmenteerd met ijzeroxide kleurpigmenten. Deze zorgen voor een superieure dekking, zodat 20% minder verf nodig is dan gemiddeld met “Normale Roof Coatings.” Gemiddeld wordt er 0,4 tot 0,5 ml/m2 gebruikt bij betonnen dakpannen en 0,3 – 0,4 ml / m2 met vezelcement.

Om dat te bereiken met een “normale Dak Coating” , bent u gemiddeld 0,8 tot 0,9 ml / m2 verf nodig. Dit heeft uiteraard wel een invloed op de luchtdoorlatendheid van het dak.

Testresultaten

Testresultaten voor ISONIT zuivere acrylaat:

Hechting in overeenstemming met DIN EN ISO 4624. – Beoordeeld als zeer goed.

Scheur / treksterkte in overeenstemming met DIN 53 504. – Beoordeeld als hoogst elastisch, 197%.

De doordringbaarheid van waterdamp in overeenstemming met DIN EN ISO 7783-2. – Beoordeeld als zeer goed.

Waterbestendigheid in overeenstemming met DIN EN ISO 1062-3. – Beoordeeld als zeer goed.

Weerstand bij normale weersomstandigheden in overeenstemming met DIN EN ISO 4892-3, DIN 53 166 en DIN EN ISO 2810. Geen verandering in de duurzaamheid en minimale verandering in de helderheid en kleur. -Beoordeeld als zeer goed.

Weerstand tegen vliegende embers, vonken en het uitstralen van hitte in overeenstemming met DIN 4102 Deel 7. – Beoordeeld als OK.

Klik hier voor het contactformulier Klik hier om deze pagina netjes af te drukken

Waarom Heuva Reiniging?

Waarom u beter af bent bij Heuva Reiniging en Dakcoating? We hebben de voordelen even voor u op een rijtje gezet:

 • De beste kwaliteit
 • De beste prijs
 • Snelle oplevering
 • Garantie op dakcoating
 • Vriendelijk personeel!